CEREMONIES & RETRAITES

Sacred Plant Ceremonies

11 of 12 september en 2 of 3 oktober 2020

Samen creëren we de wereld waarin we leven.

Samen weven we het web.

Tijdens de ceremonie verbinden we in kwetsbaarheid en openheid.

Vanuit de behoefte om een antwoord te voelen op de ontwikkelingen in de wereld, komen we samen.

Acteren in plaats van reageren.

Your Innerworld reflects your Outerworld.

Hoe wil jij dat de wereld/jouw wereld eruit ziet?

Data: 11 of 12 september en 2 of 3 oktober 2020

Het is ook mogelijk 2 ceremonies te doen.

Locatie: onze eigen tipi in Schoorl

11.00 – Welkom
12.00 – meditation & intention sharing
13.00 – start ceremonie
18.00 – einde ceremonie, soep & sharing
19.00 – Vertrek

Inclusief thee, lichte snacks en soep

Max 8 deelnemers 8 + 2 facilitators Nienke en Afke

Graag aanmelden via info@flowerhouse.nl

Hierbij wat praktische informatie over de truffel ceremonie.

Deze dag wordt georganiseerd in een veilige space met veel licht, liefde, een altaar en een warme sfeer.

We gaan het rustig opbouwen met een kleine dosis om te kijken hoe het valt, er kan een uur later bijgenomen worden voor als je dat zou willen. Je kunt op verschillende manieren informatie krijgen: middels visuals, inzichten, voelen en ook dat is voor iedereen weer anders.

Je kunt door de truffels meer geopend raken, je zintuigen worden haarscherp, maar ook je hart kan openen, de connectie met de natuur, de groep en de elementen worden versterkt door de truffel en zorgen voor intense belevingen.

We openen de ceremonie met het uitspreken van onze intenties, wat zou je willen onderzoeken in jezelf, of geheeld hebben…

Daarna nuttigen we een kopje cacao een zachte mao remmer en hartopener die perfect samenwerkt met de truffel. Daaropvolgend de truffel en een geleide meditatie. Vervolgens vertrouwen we op de wijsheden die de truffels je gaan brengen.

Rituelen, stiltes, muziek, dans, samenzijn en verbinding. Mocht jij ook een instrument bespelen of iets wilt zingen, of een gedicht/verhaal voordragen, of iets anders delen schroom dan niet, juist met de truffel komen je talenten uitvergroot naar voren. We laten alles ontstaan vanuit de bron van liefde.

Soms kom je heel dicht bij je ware essentie en soms schiet je in een proces en dat is ook goed, wij zijn er voor je om je daarin te ondersteunen. Alles is goed en krijgt de ruimte om er te zijn. Voor de mensen die nog nooit een truffel of anders soortige psychedelica hebben genuttigd kan het best een hele intense beleving zijn zo’n eerste keer, maar geen zorgen, er wordt goed voor je gezorgd. Alles gaat weer om de overgave. De truffels zijn een hele zachte vriendelijke energie en vooral ook erg helend op vele vlakken.

Mensen met aanleg voor psychoses, zwangeren, hartproblemen en hoge bloeddruk kunnen een contra indicatie zijn dus geef van tevoren aan als er gezondheidsproblemen zijn of als je medicatie slikt. Of als er andere belangrijke dingen zijn die wij moeten weten ivm veiligheid.

Na afloop (rond 17.00) gaan we lekker wat eten om weer bij te komen en te aarden. Rond 18.00 sluiten we de cirkel.

Deelname € 175,-
Graag aanmelden via info@flowerhouse.nl

Meer over Afke en Nienke:
Check onze websites www.afke.org en www.flowerhouse.nl
We zijn ook beschikbaar voor een persoonlijk intake gesprek.

In liefde,
Afke en Nienke

Flower House Spirit Island 2020

18-20 September 2020

De vierde editie van het Flower House Spirit Island Weekend

Ja, het gaat weer gebeuren, het liefste, kleinste en grootste Flower House mini-festival op het prachtige tipi eiland gaat weer plaatsvinden.

Tijdens het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september 2020 ontmoeten we elkaar opnieuw op een van de meest bijzondere plekken in Nederland … ons eigen privé-eiland in het Veluwemeer met tipi’s en yurts en onze eigen haven.

Samen met de kinderen maken we een innerlijke reis op een speelse, liefdevolle en open manier. Een prachtig programma met yoga, sharings, meditatie, zwemmen, muziek, kickboksen, ademhalen, ogen kijken, lichaamswerk, ceremonies en meer hartopenende activiteiten.

En ontspan en slaap ook in de hangmat, tipi of yurt. Goed eten, geen alcohol!

Er zijn een beperkt aantal slaapplaatsen in de tipi’s en yurts. Gasten van eerdere edities hebben voorrang bij het boeken.
Reserveer je plek (mogelijk voor de wachtlijst) door me een dm of een e-mail te sturen naar info@flowerhouse.nl

Rituele Vrouwen Ceremonie

13th rite of the Munay-Ki

Dit ritueel is een geschenk aan jezelf, aan elkaar en voor de wereld als geheel.  De energie van de initiatie, die zowel een genezing als een zegen is, activeert de vrouwelijke kracht. De 13e rite van de Munay-Ki is een sterke en zachte ceremonie.

Met behulp van water, bloemen en een blessing wordt vergeten kennis opnieuw gedeeld. Een prachtig mooi ritueel voor vrouwen.

 

 

Awaken The Medicine Within Retreat

nieuwe data worden aangekondigd // Ibiza Spain

Dit is een 5-daagse reis, in de vortex van Ibiza, waar je de diepte van je wezen zult ervaren.  Ga met ons mee voor een buitengewoon speciale retraite-ervaring met kleine groepen, inclusief yoga, sound healing, ademwerk, cacaoceremonie, organische superfood plantaardige gerechten en twee sacred medicine ceremonies .

Natasja Pelgrom heeft dit unieke programma ontworpen om het bewustzijn te openen en te versterken, te focussen en de geest te zuiveren. Het team van facilitators heeft samen meer dan 30 jaar ervaring in het werken met individuen en groepen met holistische geneeswijzen. Het team biedt uitgebreide integratiebegeleiding tijdens en na de retraite.

Ga voor meer informatie naar www.awakenthemedicinewithin.com of stuur een e-mail naar info@flowerhouse.nl

Yoga Pilgrimage Mystical India

4-14 Maart 2021

Met Afke Reijenga, Arjuna van der Kooij en Nienke Schipper-Pauw.

Vele deelnemers hebben de intense schoonheid van deze 10-daagse bedevaart al ervaren.

Als je nieuwsgierig bent naar de mystieke rituelen en wonderen van India, geïnteresseerd bent in de diepe wijsheid achter yoga, open staat voor spirituele groei en bereid bent om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken, dan is dit absoluut jouw reis. Ook als u “geen groepsreiziger” bent.

We zullen vier van de belangrijkste bedevaartplaatsen in Noord-India bezoeken: Rishikesh, Haridwar, Varanasi en Vrindavan. Elk plek heeft een specifieke waarde en we stemmen steeds af ​​op een ander pad van yoga. We zullen de relevantie van Hatha Yoga (lichamelijke oefening), Jnana Yoga (heilige geschriften), Karma Yoga (onbaatzuchtige dienstbaarheid) en Bhakti Yoga (toewijding aan liefde / God) onderzoeken

We hebben dagelijkse yoga- en filosofiesessies, beoefenen meditatie aan de oevers van de heilige Ganges, ontmoeten sadhu’s, bezoeken oude tempels, mediteren in heilige grotten in de Himalaya en duiken diep in de wonderen van Yogic India – de meeste buiten de gebaande paden.

Als u met ons reist, voelt u zich veilig, comfortabel en krijgt u alles wat u nodig hebt. Vervoer, accommodatie en maaltijden worden geregeld bespaart veel gedoe, zodat u zich kunt concentreren op de ervaring. Het reisschema is intens, maar er zal genoeg tijd zijn voor vreedzame reflectie en om onze ervaringen te laten bezinken. We slapen op prachtige plekken met een authentieke Indiase sfeer.

Ga voor meer informatie naar http://afke.org/portfolios/mystical-india/ en om je aan te melden stuur een e-mail naar info@flowerhouse.nl