CEREMONIES & RETRAITES

Sacred Plant Ceremonies

11 & 24 mei, 13 juli, 6 september

Samen creëren we de wereld waarin we leven. Samen weven we het web.

Your Innerworld reflects your Outerworld. Hoe wil jij dat jouw wereld eruit ziet?

Tijdens de sacred ceremony verbinden we in kwetsbaarheid en openheid.

Deze dag wordt georganiseerd in een veilige space met veel licht, liefde, een altaar en een warme sfeer. Je kunt op verschillende manieren informatie krijgen: middels visuals, inzichten, voelen en ook dat is voor iedereen weer anders. Je kunt meer geopend raken, je zintuigen worden haarscherp, je hart kan openen naar nieuwe dieptes, de connectie met de natuur, de groep en de elementen worden versterkt en zorgen voor intense belevingen.

We openen de ceremonie met het openen van het veld, het uitspreken van onze intenties, wat zou je willen onderzoeken in jezelf, of geheeld hebben… Middels een geleide meditatie geleiden we je in de reis en vertrouwen vervolgens op de wijsheden van het plant medicijn.

11 & 24 mei, 13 juli, 6 september

10.00 – Welkom
11.00 – Start ceremonie
16.30 – Soep & sharing
18.00 – Einde ceremonie

De bijdrage voor de groepsceremonie is €220,- en voor de privé ceremonie €400,-. Dit is inclusief thee, lichte snacks en soep.

Graag maken we de ervaring van een sacred plantceremonie voor iedereen toegankelijk. Mochten financiële reden een belemmering vormen, dan gaan we daar graag over in gesprek.

Aanmelden voor de Sacred Ceremony via info@flowerhouse.nl

Hopi Teachings Compass of the Heart & Vibratory Centers

Start april 2024

In 2024 zullen de Hopi teachings starten in april.

Deze Mystery School teaching zullen prive en in kleine groepsessies plaatsvinden.

In 2024 zullen de Hopi teaching ‘Compass of the Heart’ en ‘Vibratory Centers’ worden gedeeld.

Hierbij stromen we met behulp van de drum met de windrichtingen, seizoenen en spirit animals door het jaar en leren zo hoe het Sacred Field te openen.

Dit jaar komen we 4 maal fysiek of virtueel bijeen voor de Compass of the Heart teachings en 8 maal voor de Vibratory Centers.

Je bent welkom je eigen drum mee te nemen in de teaching. Het is geen voorwaarde om een drum te hebben. Elke windrichting komt met haar eigen karakteristieken, elementen, kleuren, energieën, dieren en prayers en jouw intenties.

Deze sacred Hopi teaching wordt met toestemming van Grandmother Medicine Song en Elder Satya Henkes, Wisdom Singer door mij doorgegeven.

De bijdrage voor de teaching is €400 waarvan een deel terugstroomt naar de Hopi Community in de US. De groep zal bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

De Vibratory Centers teaching

De vibratory centers zijn vibrerende energiecentra van de mens. Ze zijn verbonden aan de
verschillende werelden die de Hopi kennen.
De teachings gaan over het activeren van deze energiecentra d.m.v. herinnering (dreaming) en de relatie met een aantal hulpbronnen uit de dieren, kleur, steen en plantwereld.

De energiecentra staan voor iemand zijn/haar unieke persoonlijke kracht en authenticiteit. Ook wel original medicine genoemd. Het leven in balans vanuit persoonlijke kracht is een mooie uitnodiging, want we hebben geleerd onze kracht in te dammen. Deze persoonlijke kracht (macht) inzetten in right relationship is hoe jouw gift gedeeld kan worden met de wereld.

Tijdens de lessen leg ik meer uit wat precies dreamteaching inhoud en waarom het gaat over
persoonlijk herinneren en niet de wijsheid buiten jezelf te zoeken.

De Vibratory Centers teachings zullen plaatsvinden op vrijdagmiddag van 13.00 – 15.00 op de volgende data:  12 april, 10 mei, 7 juni, 12 juli, 9 augustus, 13 sept, 11 okt en 15 nov

De Compass of the Heart op woensdagen:  10 april, 12 juni,  11 sept, en 13 nov

Yoga Pilgrimage Mystical India

28 februari - 11 maart 2025

Met Afke Reijenga, Arjuna van der Kooij en Nienke Schipper-Pauw.

Vele deelnemers hebben de intense schoonheid van deze 11-daagse bedevaart al ervaren.

Als je nieuwsgierig bent naar de mystieke rituelen en wonderen van India, geïnteresseerd bent in de diepe wijsheid achter yoga, open staat voor spirituele groei en bereid bent om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken, dan is dit absoluut jouw reis. Ook als je “geen groepsreiziger” bent.

We zullen vier van de belangrijkste bedevaartplaatsen in Noord-India bezoeken: Rishikesh, Haridwar, Varanasi en Vrindavan. Elk plek heeft een specifieke waarde en we stemmen steeds af ​​op een ander pad van yoga. We zullen de relevantie van Hatha Yoga (lichamelijke oefening), Jnana Yoga (heilige geschriften), Karma Yoga (onbaatzuchtige dienstbaarheid) en Bhakti Yoga (toewijding aan liefde / God) onderzoeken

We hebben dagelijkse yoga- en filosofiesessies, beoefenen meditatie aan de oevers van de heilige Ganges, ontmoeten sadhu’s, bezoeken oude tempels, mediteren in heilige grotten in de Himalaya en duiken diep in de wonderen van Yogic India – de meeste buiten de gebaande paden.

Als u met ons reist, voelt u zich veilig, comfortabel en krijgt u alles wat u nodig hebt. Vervoer, accommodatie en maaltijden worden geregeld bespaart veel gedoe, zodat u zich kunt concentreren op de ervaring. Het reisschema is intens, maar er zal genoeg tijd zijn voor vreedzame reflectie en om onze ervaringen te laten bezinken. We slapen op prachtige plekken met een authentieke Indiase sfeer.

Voor meer informatie en om je aan te melden stuur een e-mail naar info@flowerhouse.nl

Wat anderen zeggen over de Flower House

"Soms zijn er in je leven van die kantelpunten. Dat je weet dat er iets essentieel verandert in jezelf of om je heen. Iets in je fundament. Dat iets nooit meer hetzelfde zal zijn of voelen als daarvoor. Dit gebeurde bij mijn verbonden ademsessie bij Nienke. Een cadeau van mijn vriendinnen. Wat een hemelbestormende ervaring. Binnen twee uur heb ik iets opgeruimd en achter gelaten waar ik al heel lang mee rondliep en van af wilde. De verandering merk ik nu elke dag. Het is stiller in mn hoofd. Rustiger in mn lijf. Ik voel me tegelijkertijd zachter en sterker. En over Nienke; wat een kundige, warme, lichte, ontspannen en liefdevolle begeleiding. Dit moet je gewoon voelen, meemaken, doen. Jezelf cadeau geven. Je vrienden of vriendinnen cadeau geven. Life changing."
Ellen
"Middels een mooie, zacht intense begeleiding in een ademwerk ceremonie, bracht Nienke me mentaal op plekken waar ik het bestaan niet van wist. Hierdoor kwamen herinneringen, emoties en inzichten naar boven, die anders verborgen waren gebleven. De ceremonie bleek een belangrijk onderdeel in mijn healing proces, waar ik Nienke erg dankbaar voor ben. 🙏🏼"
Joris, Amsterdam
"Wat een groot kado aan mij! Ik voelde me direct op mijn gemak toen ik The Flowerhouse binnenliep. Een warm welkom door Nienke en een warme kamer met mooie spulletjes die daar allemaal op hun plek leken te zijn. Ik was er klaar voor, het beetje spanning wat ik nog had, viel direct van mij af. De ceremonie werd gestart na het uitspreken van mijn intenties, de reis kon beginnen. Het was prachtig, verdiepend en verhelderend. De muziek en alle andere klanken, hebben mij begeleid en gedragen. Op verschillende dieptes heb ik antwoorden gekregen en nieuwe mogelijkheden ontdekt. Mijn reis heeft mij in ieder geval opnieuw het vertrouwen gegeven om op mijn intuïtie te vertrouwen, wat een kado!"
Iris Hoogendoorn
"Sommige reizen hebben de kracht om te transformeren, te genezen en een onuitwisbare indruk op iemands ziel achter te laten. Dat was mijn tiendaagse reis door India. Elke plaats die we bezochten, elke activiteit die we deden, elk ritueel of elke ceremonie waarvan we getuige waren of waaraan we deelnamen, elke ontmoeting die we hadden met de spiritueel verlichte mensen had een grote impact. De groep was geweldig. We lachten, huilden en zongen samen, we deelden eten en onze levensverhalen, we beoefenden yoga, mediteerden en discussieerden over filosofische onderwerpen. Ik ben de organisatoren Arjuna, Afke en Nienke enorm dankbaar, die deze reis mogelijk hebben gemaakt. Ze creëerden een veilige bubbel en brachten ons naar plaatsen die anders onbereikbaar zouden zijn gebleven, vooral voor de onervaren nieuwe reizigers naar India zoals ik. Ik zou deze reis door het mystieke India aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit en zijn horizon wil verbreden door zijn comfortzone te verlaten en diep in zijn eigen psyche en die van een oud land en zijn mensen te graven."
Katerina van Weger
"Ik heb een supermooie sessie gehad met Nienke, mijn eerste ademsessie. In het begin had ik wat weerstand en wist ik niet wat ik kon verwachten maar dat was erg snel weg. Mijn hele lichaam begon met tintelen, ik voelde de energie stromen. Ik kwam steeds dieper in een soort trance en zag allemaal mooie visuals. Ik heb echt een hele mooie en liefdevolle reis gemaakt. Vergelijkbaar met mijn plantmedicijn ervaringen. Ik kwam tot het besef dat ik eigenlijk heel erg gelukkig ben van binnen. En dat de buitenwereld hier geen invloed op heeft. Puur geluk."
Nina van Steen
"Tijdens de ademsessie met Nienke voelde ik voor het eerst sinds lange tijd weer echt mijn lichaam. Met haar stem en handen op bepaalde drukpunten begeleidde Nienke de sessie. Mijn lichaam ging tintelen en voelde wat kramp in mijn handen maar het voelde veilig. Ik kon echt voelen en vele emoties kwamen voorbij. Ik kreeg inzichten in de relatie met mijn dochter en had contact met mijn overleden vriendin Nathalie. Een hele bijzondere ervaring en iets wat ik nog nooit heb gevoeld en iedereen kan aanraden. Nienke gaf me een gevoel van veiligheid en hierdoor heb ik alles kunnen loslaten. Ik voel me sterk en een ongelooflijke ervaring rijker."
Boukje van der Kemp
"Een prachtige ervaring die ik voor altijd zal koesteren. Alles gebeurt met intentie en in een prachtige ruimte. Een open en zeer veilige ruimte - ik kan niets anders zeggen dan wat een prachtige innerlijke reis dit was. Ik zou dit iedereen aanraden die zich geroepen voelt. Nienke is een prachtige ziel met zo'n zacht, open en warm hart. Bedankt voor het delen van je licht ❤️"
Jayne Hulsebosch
"Wow, mijn reis was overweldigend mooi! De saced ceremonie deed me iets ervaren waar ik nooit van had durven dromen. Mijn bedoeling voor de ceremonie was om vertrouwen te hebben in de toekomst en positief door te gaan zonder angst voor wat komen gaat. De uitkomst was precies dat. Het plantenmedicijn liet me mijn overleden zoon zien op de leeftijd die hij nu zou moeten zijn. Hij gaf me al het geloof in de toekomst als mijn beschermengel. Ik zou deze ervaring nooit in mijn leven willen missen. Bedankt voor het creëren van deze rustige en veilige ruimte voor mij om met mijn oudste zoon op reis te gaan. Liefs Kim"
Kim Nieuwenhuis
"Het was voor mij de eerste keer dat ik dergelijke ceremonie heb gedaan, dus daar kwam uiteraard de nodige gezonde spanning bij kijken.. Ik werd zeer warm en vertrouwd verwelkomd en voelde me vanaf moment één thuis en veilig! Alle ingrediënten die nodig waren voor deze reis. Tijdens de ceremonie zorgden Nienke en Elske voor een prachtige bijzondere reis met een mooie flow. Ook niet onbelangrijk was de prachtige muziek, ze voelden heel goed aan wanneer welke muziek nodig was!❤️ Al met al de mooiste ervaring uit mijn leven tot nu toe en zeker voor herhaling vatbaar! "
Alexander
"Als er een menselijke moeder aarde zou zijn is Nienke haar in human form. Zachte armen om in te liggen. Krachtig als een rots als er grond nodig is. Wijs en liefdevol als er richting nodig is. En dat alles afgetopt met vrolijkheid en humor!"
Elya Salié
""Het is een maand na mijn sacred plant ceremony in de Flower House, de reis is nog steeds gaande… Bedankt lieve Nienke en Elske voor jullie begeleiding vanuit het hart. Niet eerder heb ik deze heldere stem vanuit de ziel ervaren. Alle antwoorden zijn binnen, maar door het leven waren ze verborgen om te overleven. Mijn lichaam werd afgewezen door ongewenste pijnlijke en beangstigende effecten. Toevallig kwam Flower House op mijn pad en leidde tot deze onverwachte kans. Er was moed voor nodig om naar binnen te gaan en alles onder ogen te zien. Ik ben zo blij dat ik de uitdaging van het onbekende aan ben gegaan en om naar mijn innerlijke stem te luisteren. Ik ben eeuwig dankbaar voor de begeleiding die met zoveel liefde werd gegeven.""
Linda de Winter
Hira Hosen
"The Flower House is meer dan een welkom thuis, het is een sacred space waar je kunt mediteren, diep naar binnen kunt gaan, bij jezelf kunt zijn of goede vrienden kunt uitnodigen. Al met al een perfecte ervaring, ten zeerste aanbevolen."
Hira Hosen
"Dankzij Nienke heb ik yoga echt ontdekt. Elke week kijk ik uit naar haar mooie klas, die ze met zoveel enthousiasme, warmte en aandacht geeft! Ze is de beste!"
Mayra Lindveld
"Mijn eerste stappen op de yogamat waren bij Nienke, het voelde als een warm bad. Voorzichtig worden geleid in de houdingen en met duidelijke aanwijzingen. Yogi Nienke rockt je lichaam en ziel! Love & Peace in de Flower House."
Fred van der Put
"Flower House Spirit Island is al al drie jaar een hoogtepunt van het jaar. Even echt reconnecten met het gezin en met de mooie andere mensen op een magische plek. De kids leren daarnaast door te kijken en te doen wat het is om in community te zijn en te ervaren."
Mathieu
"Yoga met Nienke in het Flower House is heel persoonlijk en speciaal, altijd een warm welkom en positieve energie.❤️ Nienke geeft een innovatieve draai aan haar klas met een mooie keuze aan muziek."
Geertje Smits
"Yoga met Nienke is een geschenk voor lichaam en geest. Naast heerlijke houdingen en aangename aanpassingen waar nodig, heeft ze regelmatig een leuke, fijne verrassing voor ons zoals massages of sound baths. Ze deelt ook filosofie of inzichten die haar fascineren."
Gwen Eckhaus
""We zijn een week verder. De ceremonie heb ik nog lang in mijn lijf gevoeld, de verbinding met de natuur en met mezelf. Voelde heel krachtig, heel fijn. De wetmatigheden van de natuur, dat alles een plek heeft en dat je daarin zelf ook een plek mag innemen. Veel van wat zich in mijn leven afspeelt kon daardoor ook een plek krijgen, voelde zo kloppend en werd zo helder wat nog niet klopt. Wat een bijzonder plantmedicijn is het. Heel veel dank en ik kom graag over een tijd nog een keer. ""
Fleur
""De sacred plant ceremonie volgen bij Flower House stond al heel lang op mijn wensen lijstje en afgelopen april is die wens dan eindelijk uitgekomen en wat was dit een mooie reis. Alles klopte, de entourage, de energie, de mensen, de begeleiding van Nienke en Elske, de muziek en ook de reis. Ik ben er nog steeds vol van zelfs na een paar maanden en ik kan niet wachten om de reis nogmaals te gaan volgen. Het brengt je naar jezelf, je keert terug naar huis en dat is zo fijn. En daarna heeft het me heel veel rust gegeven. Ik ben heel dankbaar en blij dat ik de ceremonie heb gevolgd. Op naar de volgende!""
Petra Borst